• JABATAN
 • PEJABAT
 • REKTOR
 • icmslpte-cutie-Klinik PanelPortal Pelajare-Pay SlipPermohonan Online (U)Permohonan Online (P)DirektoriDownloadPerjawatanSemak Permohonan

Pejabat Rektor

 • Pejabat Rektor merupakan tunjang dan nadi kepada pentadbiran Kolej Universiti Insaniah (KUIN). Pejabat Rektor juga menjadi pusat kepada semua perancangan, pembangunan dan pemantauan yang dilaksanakan oleh KUIN sama ada dalam konteks pentadbiran mahupun akademik. Pada Februari 2016, KUIN telah menerima Rektor baru iaitu Prof. Dato’ Dr Fakhrudin bin Abdul Mukti.

   
 • FUNGSI JABATAN

  • Pentadbiran sesebuah universiti sememangnya memainkan peranan penting dan memberi pengaruh yang besar dalam meningkatkan prestasi universiti sekaligus menjayakan misi nasional yang menjadi harapan negara.
  • Pejabat Rektor merupakan nadi penggerak kepada pentadbiran Kolej Universiti INSANIAH. Justeru, secara umumnya berfungsi sebagai Pejabat Ketua Eksekutif dan Ketua Perkhidmatan yang bertanggungjawab dalam memastikan segala perancangan, program dan dasar dilaksanakan dengan jayanya bertepatan dengan objektif, misi dan visi universiti.
  • Berperanan dalam mempengerusikan Mesyuarat dan Jawatankuasa Universiti peringkat atasan seperti Mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Tertinggi, Mesyuarat Senat, Mesyuarat Jawatankuasa Pemilih, Cuti Belajar dan Kenaikan Pangkat, Ahli Jawatankuasa Perancangan dan Perkembangan Akademik, Jawatankuasa Perpindahan ke Kampus Tetap, Ahli Lembaga Pengarah dan Ahli Mesyuarat Jawatankuasa Perjawatan Dan Perkhidmatan, Ahli Mesyuarat Jawatankuasa Kewangan Dan Pembangunan serta ahli mesyuarat beberapa jawatankuasa peringkat negeri.
  • Tertakluk kepada peruntukan Perlembagaan Kolej Universiti INSANIAH (Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555), Rektor hendaklah menjalankan pengawasan am ke atas segala perkiraan mengenai pengajaran, penyelidikan, kewangan, pentadbiran, kebajikan dan tatatertib di dalam Universiti, dan boleh menjalankan apa-apa kuasa lain yang diberikan kepadanya oleh Perlembagaan ini, dan mana-mana statut, kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan.

   

   
 • Pejabat Rektor
  Aras 4,Bangunan Canselori
  Kolej Universiti Insaniah (KUIN)
  09300 Kuala Ketil Kedah
  Tel : 04-415 5000 (Ext : PA (5002)
  Faks : 04-415 5050
  Email : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   BILFOTO NAMA JAWATAN EXT EMAIL 
   1  rektor PROF. DATO' DR MOHD FAKHRUDIN BIN ABDUL MUKTI  REKTOR    Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   2  kayrull  KHAIRUL ANUAR BIN AZIZAN SETIAUSAHA REKTOR  5002 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   3 pr saiful SAIFUL ADLI BIN SUKHAIMI PEGAWAI KHAS/PENOLONG PENDAFTAR KANAN 5003/5101 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   4  mazman  MAZMAN BIN MUSTAFA  PEMANDU