• KULLIYYAH
 • KULLIYYAH
 • TEKNOLOGI DAN MULTIMEDIA KREATIF
 • No events
 • icmslpte-cutie-Klinik PanelPortal Pelajare-Pay SlipPermohonan Online (U)Permohonan Online (P)DirektoriDownloadPerjawatanSemak Permohonan
 • Pengenalan Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif


  Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif (KTMK) merupakan sebuah pusat pengajian yang baru ditubuhkan pada awal tahun 2015. Kulliyyah ini dahulunya dikenali sebagai Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat (KKTM) telah ditukar nama setelah mendapat kelulusan ahli-ahli senat pada Mesyuarat Senat Kali Ke-63 (01/2015), Kolej Universiti Insaniah. Kulliyyah ini pada asalnya merupakan gabungan tiga buah kulliyyah iaitu Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi (KEIT), Kulliyyah Teknologi dan Sains Maklumat (KTSM) dan Kulliyyah Multimedia dan Kreativiti (KMK). Gabungan tiga kulliyyah ini telah membentuk satu kulliyyah yang baru iaitu Kulliyyah Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat (KKTM). Kulliyyah ini terdiri daripada tiga bidang utama yang menawarkan program-program di peringkat ijazah sarjana muda dan diploma. Pengkhususan program-program yang ditawarkan lebih tertumpu kepada bidang kejuruteraan elektrik dan elektronik, teknologi maklumat dan multimedia kreatif.

   
  • Graduates with understanding of engineering fundamentals.
  • Graduates who can blend revealed and acquired knowledge.
  • Graduates who can adapt to the ever changing working enviroment.
  • Graduates who can positively contribute to society.
   
 •  

   
 •  

  KULLIYYAH TEKNOLOGI DAN MULTIMEDIA KREATIF
  Tel : 04 415 5000 / 5442 Fax : 04 415 5443
  Email : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   BILGAMBARNAMA JAWATAN EXT EMAIL 
   1 hanif MOHD HANIF BIN MOHD ALI DEKAN  5441 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   2 hilal MOHD HILAL BIN MUHAMMAD TIMBALAN DEKAN  5445 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   3 SHAHRIZAN MUHAMMAD SHAHRIZAN BIN SHAHRUDIN KETUA JABATAN TEKNOLOGI MAKLUMAT  5447 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   4 sufyan MOHD SUFYAN BIN SULAIMAN KETUA JABATAN MULTIMEDIA KREATIF  5446 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   5  hanizan DR. HANIZAN SHAKER BIN HUSSAIN PENSYARAH KANAN   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   6 FARAHIZA FARAHIZA ZAIHAN BINTI AZIZAN PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   7 ainul AINUL MAULID BIN AHMAD PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   8 ktmk rahmah NUR RAHMAH BINTI ZULKIFLI PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   9 aswad MOHD ASWAD BIN AMAT MUSHIM PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   10 ktmk izril MOHAMAD IZRIL BIN ISHAK PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   11 zulhazlin ZULHAZLIN BIN ABAS PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   12   WAN MAHANI BINTI ABDULLAH PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   13 zaila NORZAILA BINTI MOHAMAD NOR PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   14 muazah MU'AZAH BINTI MD AZIZ PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   15  izzal IZZAL KHAIRI BIN RAMLI PENSYARAH   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   16  suhada NOOR SUHADA BINTI AHMAD PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   17  khairul KHAIRUL AZHAR BIN AZMI PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   18 n AN NUR AIMI BINTI AINUN MUSIR PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   19  marnis MARNI SUHAELA BT. ZULKIFLI PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI   Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  KAKITANGAN PEJABAT
  1  yasir MOHD YASIR BIN YAHYA PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) 5448 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  2   NAJDAH BINTI ABDUL SAMAT PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) 5442 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   
 • Aktiviti Pelajar KTMK

  Pameran Pendidikan & Kerjaya Negeri Pulau Pinang (4-6/8/15)

  Imej 1 20150816194520 20150816194520 2

   
 • Kulliyyah Teknologi dan Multimedia Kreatif

  Kolej Universiti Insaniah,
  09300 Kuala Ketil
  Kedah Darul Aman, Malaysia

  Tel : 04-415 5442 (ext: 5448/5449)